Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

O Da Vinci σοκάρει τους επιστήμονες με κρυμμένο μήνυμα που αποκρυπτογραφήθηκε μόλις σήμερα!


 Da Vinci Mona liza

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των εποχών βρήκε επιτέλους την λύση του. Το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντα είναι γνωστό σε όλους, αυτό που μέχρι σήμερα όμως δημιουργούσε ερωτήματα ήταν το πως «αποκτήθηκε». Η απάντηση βρέθηκε: Με το σωστό βερνίκι. Η μέθοδος που χρησιμοποίηση ο Ντα Βίντσι δεν ήταν άλλη από την τεχνική sfumato.
Επιστήμονες του Laboratoire du Centre de Recherche et de Restauration des Musees de France ισχυρίζονται ότι έλυσαν το μυστήριο που επικρατεί με το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα του Da Vinci. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ακτίνες Χ για τη μελέτη του πίνακα και παρατήρησαν πώς τα στρώματα της μπογιάς είχαν δημιουργηθεί σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου.
monalizaΟι εξετάσεις απέδειξαν ότι ο καλλιτέχνης περνούσε επάλληλες στρώσεις πάχους µόλις 0,001 έως 0,002 χιλιοστών από γυαλιστερό βερνίκι το οποίο προσέδιδε αυτή την αίσθηση θολώματος των περιγραµµάτων και των αντιθέσεων στις µορφές του.
Ο Ντα Βίντσι χρησιμοποίησε 40 στρώσεις πολύ λεπτού βερνικιού, παρόμοιου με αυτό που χρησιμοποιείται στην κεραμική. Η ανάμειξη του βερνικιού αυτού με τις διάφορες χρωστικές ουσίες του πίνακα είχε ως αποτέλεσμα τις σκιές και τα θολά σημεία γύρω από το στόμα της Τζοκόντα, που ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό.
Οι επιστήμονες επίσης υποπτεύονται ότι ο Da Vinci χρησιμοποίησε τα δάχτυλά του για να εφαρμόσει το βερνίκι στους πίνακές του. Όπως τόνισαν δεν υπάρχουν σημάδια βούρτσας ή κάποιο περιγράμματα ορατό στο έργο.
Da Vinci,αποκρυπτογραφήθηκε,apokriptografithiki,επιστήμονες,κρυμμένο μήνυμα,μονα λιζα,πίνακα τσοκοντα,epistimones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου